Naturoplevelser om foråret – en smagsoplevelse i naturen
Vilde spiselige planter om foråret – guidet tur med smagsprøver
Smag på naturen om foråret
Lørdag den 24. maj 2025 i Sorø
Vi går på opdagelse efter forårets vilde spiselige planter i den skønne natur ved Kongskilde Naturcenter i Sorø gennem skov og åbent land samt langs vandløb og sø. Oplev et væld af råvarer fra naturen, som rummer mange forskellige smage. Brændenælder, skvalderkål og ramsløg kender de fleste, mens skovmærke, mjødurt og røllike er mindre kendt.
Sanserne bliver sat i spil – vi kigger, lugter, mærker og smager – så I lærer planterne godt at kende. I får gode råd til hvordan I kommer godt i gang med at sanke og hvordan I anvender de vilde planter i almindelige madretter i hverdagen.
Efter gåturen bliver I budt på en let anretning med smagsprøver på vild mad f.eks. solbærblade lemonade, skvalderkålspizza, brændenældeboller, røllikesmør, ramsløgwraps og mjødurt-pannacotta med mælkebøtte sirup.
Til sidst gennemgår vi de spiselige planter, som vi har mødt på vores vej – og I får madopskrifter med hjem.
Praktisk info
Dato & Tid
Lørdag d. 24.05 2025, kl.10:00 – 13:00
Mødested
Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29, 4180 Sorø
Turens længde
2 – 3 km
Sværhedsgrad
For alle
Påklædning
Praktisk og efter vejret
Medbring
Kurv, saks, havehandsker (muligt at låne på selve dagen)
Pris
Voksen: 290 kr. / Barn: (5-12 år): 110 kr.
(inklusiv smagsprøver og madopskrifter)
Arrangeret i samarbejde med Kongskilde Naturcenter (www.kongskildenaturcenter.dk)
OBS! Ved klik på knappen åbnes der en ny fane til Your Ticket, hvor du kan købe billetter til turen.
Generel information:
Mad indgår som en del af nogle af mine arrangementer enten i form af smagsprøver som jeg selv har tilberedt eller i form af madretter som jeg tilbereder sammen med deltagerne. Maden bliver skabt fra bunden af friske råvarer i høj kvalitet og som så vidt muligt er økologiske og indkøbt lokalt.
Generelt er hovedparten af maden baseret på planter, men der kan også være kød og andre animalske produkter i nogle af madretterne. Jeg informerer derfor altid om råvarerne på mine arrangementer, så du har mulighed for at vælge fra, og du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge ind til maden enten inden eller på turen.
Find inspiration i tidligere ture fra 2024
24
marts
Årets første sanketur – Sorø
– guidet tur
Kom med på årets første sanketur efter de vilde spiselige planter. Du lærer om de planter vi møder på vores vej og får gode råd til hvordan kan anvende dem og… Læs mere
7
april
Smag på Birkesaft, blomster & bellis – Maglebjerg
– guidet tur
Kom med på opdagelse i forårets skønne natur og smag på frisktappet birkesaft og vilde spiselige blomster i naturen. Du får gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at sanke og… Læs mere
21
april
Sanketur – kom med og smag på naturen – Hvalsø
– guidet tur
Kom med på opdagelse i forårets skønne natur efter de vilde spiselige planter. Du får gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at sanke og… Læs mere
5
maj
Smag på naturen om foråret – Maglebjerg
– guidet tur
Kom med på sanketur i forårets skønne natur og smag på røllikesmør, ramsløgwraps, tusindfryd tomatsalat m.m. Du får opskrifter og gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at sanke og… Læs mere
2
juni
Plante vandring – Maglebjerg
– guidet tur
Tag med på en vandretur og oplev den unikke og rige flora i Naturpark Åmosen og hør spændende fortællinger om planternes kulturhistorie, mens du nyder en forfriskning… Læs mere
4
august
Plante vandring – Ørnebjerg
– guidet tur
Oplev Ørnebjergs skønhed på en plantevandring i Naturpark Åmosen. Udforsk rig flora, insekters liv og fængslende fortællinger i et varieret landskab med storslåede udsigter… Læs mere
18
august
Snaps, saft & sylt – smag på naturen – Ruds Vedby
– guidet tur
Oplev sensommerens vilde delikatesser i den gamle skov! Lær at sanke og hvordan du bruger de spiselige planter, frugter, bær, og rødder.. Nyd smagsprøver af snaps, saft og sylt undervejs og… Læs mere
HAR DU SPØRGSMÅL ?
Send en besked via hjemmesiden ⇣
